Blog

Åtelkamera – GO eller GO PT?

Reolink GO och GO PT har blivit populära åtelkameror och det är kanske inte så konstigt. Istället för bild till mobil och e-post kan du nu se live video via mobil eller dator och spara videoklipp i högupplösning när djuren springer framför kameran.

Men vilken kamera bör du välja? GO har 130° synvinkel och upp till 2 månaders batteri tid. GO PT har 100° synvinkel men kameran kan roteras hela 355° och upp till 1 månads batteri tid.

Vi rekommenderar GO eftersom du får bättre batteritid och den är även lättare att underhålla med solpanel eller externt batteri. Har även en gummidräkt i kamouflage som både skyddar kameran samt gör att den smälter in i naturen bättre. GO har 130° synvinkel som ger en mycket bred bild framåt och oftast har man en fast foderplats man vill övervaka.

GO PT enda fördel är om du vill kunna kolla runt i skogen/åkern eller vill ändra utsiktsplatsen då och då. Och väljer du GO PT rekommenderar vi att ni skaffar externt batteri under vinterhalvåret eller om kameran kommer vara inne i skogen.

Har du långt att köra eller inte vill/kan kolla till kameran ofta bör du definitivt välja GO.