Blog

Tips: Ladda batteriet på Reolink GO/Argus

Det är inte alltid lätt eller roligt att ladda batteriet på din batteridrivna kamera om den sitter högt upp eller när inte solpanelen orkar hålla kameran igång under vintern.

Ett sätt är att vid installationen ansluta förlängningskabel, länk, med USB utgång. På så sätt kan du, när batteriet behöver laddas, enkelt ansluta en powerbank. Använd en 10000mAh och koppla ur den efter ett par timmar.

På bilden ovan så har vi en Reolink GO PT 4G kamera med solpanel och istället för ansluta solpanelen direkt till kameran går vi ner med kabeln i en höjd vi når och ansluter förlängningskabeln som går upp till kameran igen. Nu kan vi snabbt koppla ur solpanelen och ansluta en powerbank om det skulle behövas.

Du kan såklart även gå med förlängningskabeln direkt från kameran även om du inte använder solpanel och låta den hänga ner men tänk då på att sätta lite tejp i änden så inte USB anslutningen blir fuktskadad om den hänger ute.

Förlängningskabel

2 thoughts on “Tips: Ladda batteriet på Reolink GO/Argus”

  1. Går det att koppla en powerbank direkt till kameran via en usb sladd om man inte har en solpanel för att ladda den?

Comments are closed.