Köpvillkor/Personuppgiftspolicy

Nedan köpvillkor gäller när du som konsument handlar på www.alarmbutiken.com. Om du handlar genom ett företag gäller istället eventuella andra överenskomna köpvillkor eller den svenska köplagen (1990:931).

Företagsinformation är: Skybox AB 559208-5004, Ystadvägen 17 214 30 Malmö och är nedan benämnd som Alarmbutiken.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Avvikelse i leveranstid kan förekomma till norra Sverige samt vid beställningar av varor som ej finns i lager. Paket skickas till din närmaste postombud och du kommer få uppvisa legitimation vid hämtning. För företagspaket levereras paketet direkt till företaget på uppgiven adress innan dagens slut. 

Ej uthämtade paket

För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

Retur – Ångerrätt – Öppet köp

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 30 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Kartong och alla tillbehör som medföljde varan ska returneras. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. 

Kontakta oss på info@alarmbutiken.com innan du returnerar så sänder vi en retursedel via e-post som du skriver ut och sätter på paketet. Det är viktigt att du packar så produkten inte tar skada under frakten. Eventuella skador som uppkommer vid frakten kan medföra avdrag. 

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Återbetalning sker alltid till samma konto som användes vid köp. Alarmbutiken drar av kostnaden för frakt, 69SEK, vid återbetalning. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Garantier och service

Utöver reklamationsrätt så lämnar Alarmbutiken 1 års garanti, vissa undantag så som förbrukningsartiklar exempelvis batterier kan ha en kortare garanti, se instruktionsboken för mer information. Garantin är frivillig att lämna men reklamationsrätten är lagstadgad och gäller alla produkter. Den största skillnaden mellan reklamationsrätt och garanti är att under reklamationstiden så ligger bevisbördan hos konsumenten att bevisa att felet är ursprungligt.
Definationen av ett ursprungligt fel är att felets funnits redan vid leverans och att användaren inte har kunnat påverka felet samt inte bero på exempelvis slitage, onormal användning, vanvård eller någon form av yttre påverkan exempelvis tapp- eller vätskeskador. På www.riksdagen.se kan du läsa lagen i dess helhet under länken ”Svensk författningssamling”.

Force Majeure

Alarmbutiken är inte ansvariga för skada eller försening som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, beslag, valutarestriktion, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet som antingen hindrar eller försvårar Alarmbutikens fullgörande i sådan grad att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

Personuppgiftspolicy 

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. 

Uppgifter vi sparar är:

  • För och efternamn
  • Adress – gatuadress, postnummer och stad
  • Telefonnummer och e-postadress
  • Uppgifter om vilka varor ni köpt och när ni beställde

Vi har inte tillgång eller möjlighet att se eller spara era kortuppgifter eller personnummer 

Dina personuppgifter knutna till köp kommer normalt att raderas när det inte längre finns ett behov av att lagra uppgifterna, om vi inte behöver uppgifterna under en längre tid för att uppfylla andra legitima ändamål eller förpliktelser enligt lag, till exempel i förhållande till bokföringslagen

Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss på 010-3304670 eller via e-post: info@alarmbutiken.com .”

Vår hemsida använder cookies.

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Generellt används cookies på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien gör det då möjligt att följa en användares surfande.

Du kan ställa in din webbläsare att inte tillåta lagring av cookies. Då kommer inga cookies att lagras men du kommer inte heller att kunna använda vissa delar av vår hemsida

Alarmbutiken reserverar sig mot eventuella skriv och pris fel som kan förekomma på hemsidan.