Blog

4 skäl att skaffa en kamera till ditt hem

  1. Ett vanligt skäl till att man vill skaffa en kamera till sitt hem oavsett om det är inomhus eller utomhus är för att kunna titta till lite då och då och kontrollera att allt är som det ska. Glömde jag något i trädgården innan jobb? Se efter och kontakta en granne som kan hjälpa dig att flytta gräsklipparen eller dyra verktyg/arbetsredskap som du glömde innan du lämnade huset. 
  2. En synlig kamera har både en avskräckande funktion och är ett första skydd mot stölder och inbrott. Tillskillnad från inbrottslarmet så kan kameran larma redan innan något sker. Samt hålla koll på vem och om någon brukar besöka eller observera ditt hus när ingen är hemma.
  3. Ett lite roligare och allt vanligare användningsområde är att spela in djur som besöker trädgården, fåglar, råddjur/älg eller andra roliga djur som vågar sig fram när det är tomt. Sätt upp en kamera bredvid fågelmataren och se vilka fåglar som besöker, har du tur kanske en och annan ekorre dyker upp. 
  4. Har du husdjur eller yngre barn som ibland får vara hemma själv kan en kamera vara ett sätt att ge trygghet genom att veta vad som sker när du inte är på plats. Är djuren oroliga kan du även prata och höra via appen. Se och hör vad barnen hittar på och att allt är som det ska.